Ізяславський НВК №2. Початкова школа. 

Четвер, 14.11.2019, 18:47
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 05

На Святий Вечір українські господині неодмінно готують дванадцять страв. Може бути і більше. І хоч вони пісні, але видаються такими смачними, ситними, особливо, коли ти строго дотримувався посту, а в останній день перед Різдвом і крихітки до рота не взяв… Кожна страва та окремі продукти, які входять до неї, мають своє глибоке символічне значення, а не просту традиційність. Чи замислювались ми над цим?.. Отож:

КУТЯ — (найголовніша страва на столі, з неї починають трапезу) — символізує єднання з Богом і світом померлих. Тому її залишають на ніч для душ усопших, не прибирають зі столу.

МАК, який додають до куті, символізує мучеництво Ісуса Христа.

МЕД — символ чистоти, надії, оптимізму, солодкого Божого Слова.

... Читати далі »

Просмотров: 165 | Добавил: giv | Дата: 05.01.2017 | Комментарии (0)